Menu

JCB APRINDE MARI INTERESE CU PRIMUL SĂU EXCAVATOR ELECTRIC

 

JCB a dezvoltat primul său excavator electric, ca răspuns la cerințele clienților pentru o mașină cu zero emisii, care poate funcționa în interior, subteran și în apropierea oamenilor din zonele urbane.

JCB a dezvoltat primul său excavator electric, ca răspuns la cerințele clienților pentru o mașină cu zero emisii, care poate funcționa în interior, subteran și în apropierea oamenilor din zonele urbane.

 

Excavatorul de 1,9 tone poate fi încărcat prin simpla conectare la o sursă de alimentare electrică standard de 230 volți. Odată complet încărcat, este gata să fie folosit o zi normală de lucru pe șantier – săpare cu aceeași viteză și putere ca și omologul său diesel. Încărcarea rapidă va fi disponibilă și la lansare, reducând timpul de încărcare la jumătate.

 

Produsul inovator va fi pus în vânzare la sfârșitul acestui an, după ce a fost dezvoltat în secret la sediul central al companiei din Staffordshire. Dezvoltarea sa a fost condusă de către președintele companiei, Lord Bamford, care a anunțat astăzi sosirea sa, ca pe “o adevărată descoperire”, pentru sectorul construcțiilor.

 

Lordul Bamford a spus că : „JCB a fost în fruntea dezvoltării de echipamente de construcție inovatoare, cu emisii scăzute de combustibil diesel, de zeci de ani. De fapt, datorită tehnologiei noastre curate diesel, mașinile JCB tipice vor fi aproape de zero emisii până în anul viitor.”

 

„Cu toate acestea, odată cu urbanizarea, mașinile funcționează mai îndeaproape pentru oameni, precum și săpături subterane, în interior, în apropierea spitalelor și în mediile de producție a alimentelor. În consecință, apare un nou sector cu emisii zero și se dezvoltă foarte repede. Din acest motiv, ne-am pus în prim-planul tehnologiilor de energie alternativă și am dezvoltat primul excavator electric vreodată conceput, marca JCB”.

Utilajul – cunoscut sub numele de 19C-1 E-Tec – va oferi nu numai emisii zero, ci va fi si cel mai silențios din gama JCB. Acest lucru reprezintă faptul că antreprenorii pot lucra, după orele normale, pe străzile urbane, în jurul spitalelor și în apropierea școlilor, fără a deranja oamenii. Mașina are de asemenea un șasiu retractabil pentru a se putea adapta spațiilor înguste.

Excavatorul electric are un motor electric și trei pachete de baterii avansate litiu-ion, pentru a furniza o capacitate întreagă de energie de 15 kWh.